Close

KPA Uniconin projektipäällikkö uskaltaa pyytää apua

KPA Unicon suunnittelee, rakentaa ja toimittaa lämpö- ja voimalaitoksia ympäri maailmaa. Lisäksi yritys tuottaa käyttö- ja huoltopalveluita ja toimii tiettyjen laitosten osaomistajana. Liiketoiminnan perusta nojaa ympäristöarvoihin ja puhtaaseen energiaan.

Perheomisteisen yrityksen toiminnan ytimessä ovat kokeneet projektipäälliköt osaavine tiimeineen. Pitkäaikainen projektipäällikkö Jarmo Koskenkorva näkee yrityksen paikkana, jossa on mahdollista onnistua työssään ja jonka arvot näkyvät ja vaikuttavat työntekijöiden arjessa.

“Työtapa on hioutunut selkeäksi ja tehokkaaksi. Vaikka yritys on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, projektit suoritetaan yhtä ketterästi ja huolellisesti. Laadusta ja osaamisesta pidetään huolta jatkuvilla sisäisillä koulutuksilla ja toimialan innovaatioiden ja ennakointitiedon seuraamisella.”

Lähes 30 vuoden asiantuntijakokemuksen ansiosta yritys on maailmalla arvostettu kattilalaitosten avaimet käteen toimittaja. Tärkeimmät voimavarat ovat hyvinvoivassa henkilöstössä.

“Arvokkainta on oman porukan tukeminen ja kehittäminen. Mutta siten, että perhe ja muut tärkeät henkilökohtaiset asiat menevät töiden edelle. Nämä arvot, luottamus ja ymmärrys luovat erinomaisen pohjan työn tekemiselle.”

Nopeus, ketteryys ja laatu

Ketteränä kansainvälisenä toimijana ei KPA Uniconilla ole kokoluokassaan juurikaan kotimaisia kilpailijoita. Yrityksen toiminnan kulmakivinä ovat tekemisen laatu ja aikatauluissa pysyminen.

Takeeksi laadustaan KPA Unicon antaa tuotteilleen asiakaskohtaisesti sovittavan käytettävyystakuun. Laitoksille on pystytty takaamaan jopa 98-prosenttinen käytettävyys, joka tarkoittaa, että laitos on ensimmäisen vuotensa aikana käynnissä 98 prosenttia ajasta. Koskenkorvan mukaan laatua ei ole ilman osaavia työntekijöitä.

“Meillä työskentelee tällä hetkellä 240 henkilöä, joiden osaamisesta pidetään tarkasti huolta sisäisillä koulutuksilla. Johtomme on innovatiivinen ja pitää meidät kehityksen kärjessä edelläkävijöinä. Silti jalat pysyvät aina maassa ja eteenpäin mennään asiakas ja laatu edellä.”
Yritystä kehitetään koko ajan myös rekrytointien kautta. KPA Unicon hakee jatkuvasti uusia osaajia palvelukseensa.

Kansainvälinen asiantuntijuus

Juuri laadun ansiosta KPA Unicon on saanut itselleen isoja kansallisia ja kansainvälisiä asiakkaita. Maine on vuosien aikana kasvanut ja tarjouksia tulee ympäri maailmaa. Kansainvälisyys tuo mukaan matkustamista ja etäyhteyksiä, mutta myös mahdollisuuden työskennellä eri puolella Suomea tai ulkomailla. Tällä hetkellä yrityksellä on toimistot Suomessa Pieksämäellä, Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Kempeleessä sekä konepajat Kiuruvedellä ja Lapualla.

“Projektipäällikön työ edellyttää kentällä olemista. Nyt meillä on isoja kohteita muun muassa Venäjällä, Chilessä, Kroatiassa ja Ranskassa. Yksi viikko kuukaudesta tulee aina vietettyä paikan päällä. Keskimääräinen projektin kesto on noin kaksi vuotta. Matkustaminen on sellainen asia, josta kannattaa keskustella perheen kanssa ennen kun tulee meille töihin.”

KPA Uniconilla on maayhtiöitä eri puolilla maailmaa. Yrityksessä työskentelevillä onkin mahdollisuus päästä halutessaan työskentelemään ja asumaan ulkomailla pidemmäksikin aikaa.

“Yksi meidän projektipäälliköistä päätti muuttaa Chileen perheensä kanssa ja toinen on ollut puolen vuoden komennuksella Etelä-Afrikassa. Sellainenkin mahdollisuus laajentaa elinpiiriä on olemassa.”

Tiimityössä ei jää yksin

KPA Uniconin asiakasprojekteista vastaa projektipäällikkö asiantuntijatiiminsä kanssa. Tiimissä työskentelevät projekti-insinööri, pääsuunnittelija, prosessisuunnittelija, mekaaninen suunnittelija ja sähkö- ja automaatiosuunnittelija. Alihankinnan kautta kokoonpanoon kuuluu vaihtelevasti myös muita toimijoita.

Projekteille nimetään aina asiantuntijamentori talon sisältä. Hän toimii projektipäällikön tukena ja turvana projektin eri vaiheissa. Koskenkorvalle mentorointi on tuonut rentoutta tekemiseen.

“Minun mentorini on esimerkillään osoittanut, miten vaativaan, vastuulliseen ja tarkkaan työhön voi suhtautua rennosti. Rentous vähentää stressiä ja työn jälki paranee.”

KPA Uniconilla saa tehdä virheitä. Epäonnistumiset perataan huolellisesti läpi ilman syyllistämistä ja prosessia kehitetään paremmaksi.
“Työkulttuuri on meillä rento ja huumoria viljellään runsaasti. Juuri rentous tuo toimintaamme luottamuksen ja avoimuuden. Henkilöstöstä pidetään myös huolta erittäin laajalla työterveyspalveluilla, urheiluseteleillä ja säännöllisillä yhteisillä tapahtumilla.”

Työn, perheen ja harrastusten yhteensovittaminen

KPA Uniconin toiminnassa ja arvoissa paistaa läpi perheomistus. Koskenkorvan mukaan tärkein arvo on tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä.
“Itseltäni työn ja perheen yhdistäminen onnistui erittäin hyvin jo lasten ollessa pieniä. Firmassa ymmärretään, että on olemassa tärkeämpiäkin asioita kuin työ.”

Asiakasprojektin toteutus on rakennettu niin, ettei se ole riippuvainen yhdestä henkilöstä. Lean-ajattelu varmistaa, että työt on jaettu järkevästi ja tehtävät suunniteltu huolellisesti niin asiakasprojekteissa kuin talon sisäisissä prosesseissa. Koskenkorvan mielestä tae projektin onnistumiselle on kiireen minimoiminen.

“17 työvuoteni aikana olen tehnyt yhteensä noin viikon ylitöitä. Projekti ei ole huolellisesti suunniteltu, jos siihen budjetoitu työaika ei riitä. Työstä ei tule mitään, jos se pitää tehdä perheen kustannuksella. Se on täällä ymmärretty erittäin hyvin. Tarkasti suunniteltu ja roolitettu työ vähentää stressiä ja jättää aikaa elämän tärkeille asioille.”

Projektipäällikkö parhaaseen porukkaan

KPA Unicon hakee parhaillaan projektipäällikköä kasvavaan joukkoonsa. Jos ura kasvavassa ja kehittyvässä asiantuntijaorganisaatiossa kiinnostaa, tutustu hakuilmoitukseen tarkemmin.

“Yrityksen arvot ja muut edut ovat kohdillaan. Meillä pääsee kehittämään itsestään kansainvälisen huippuosaajan”, projektipäällikkö Jarmo Koskenkorva lupaa.

Hae KPA Uniconin lämpö- ja voimalaitoshankkeiden projektipäälliköksi täältä.