Close

KPA Unicon Oy toimittaa biomassaa hyödyntävän höyrykattilalaitoksen Uuteen-Seelantiin, Eteläsaarella sijaitsevalle Danone Nutrician maitojauhetehtaalle. Kauppa on KPA Uniconille ensimmäinen Oseanian markkinoilla.

”Astumme tämän projektin myötä aivan uusille maantieteellisille markkinoille. Teemme tästä loistavan referenssin, joka todentaa suorituskykyämme. Sitä kautta voimme kasvaa Uudessa- Seelannissa ja muualla Oseaniassa”, sanoo avainasiakaspäällikkö Arttu Laitinen KPA Uniconilta.

Toimitus kattaa kaikki prosessilaitteet, rakennukset sekä asennuksen.

Uusi höyryntuotantolaitos on teholtaan 15 megawattia ja se tuottaa kylläistä höyryä maitojauhetehtaan prosessiin 21 tonnia tunnissa. Laitos käyttää energialähteenä paikallisesti tuotettua kestävää puupolttoainetta. Laitoksen ydin on Unicon Renefluid -leijupetikattila, joka on suunniteltu laadultaan vaihtelevien energialähteiden hyödyntämiseen.

Projektipäällikkö Pentti Savolaisen mukaan sopimus syntyi perustuen hyviin kokemuksiin KPA Uniconin modernista, korkean hyötysuhteen leijupetiteknologiasta sekä projektitoimituksista Keski-Euroopassa.

”Myös päästöjen hallinta sekä laitoksen joustava reagointi asiakkaan prosessin kuormanmuutoksiin olivat selkeitä vahvuuksiamme”, Savolainen KPA Uniconilta kertoo.

Balcluthan kaupungissa sijaitseva maitojauhetehdas jalostaa paikallisilta tiloilta peräisin olevan raakamaidon jauheeksi, jota käytetään äidinmaidonkorvikkeiden perustana. Höyryntuotannolla on prosessissa merkittävä rooli: maito muutetaan kuivaksi jauheeksi lämmön avulla. Uusi höyryntuotantolaitos vähentää maitojauhetehtaan päästöjä noin 20 000 tonnia vuodessa.

KPA Unicon ja Danone ovat solmineet myös huoltosopimuksen, jonka puitteissa KPA Unicon hoitaa laitoksen vuosihuollot. Lisäksi laitoksessa on valmius yhdistää se KPA Uniconin Haapaveden keskusvalvomoon, jolloin laitosta voidaan valvoa ja sen huollon tarvetta ennakoida myös etänä.