Ympäristöystävällisesti tuotettavaa sähköä ja lämpöä Puolan Lubliniin Unicon Renefluid -kattilalla | Kpa Unicon
Close

Unicon Renefluid -kattilalla

KPA Unicon toimittaa UAB Axis Techille Renefluid-biomassakattilan Lubliniin Puolaan. Teholtaan kattila on 45 MW ja käyttää polttoaineen erillaisia biomassoja ja agro-polttoaineita. Kattila on osa voimalaitostoimitusta Megatem EC-Lublin projektiin, joka tuottaa sähköä verkkoon 12 MWe ja savukaasulauhduttimen kanssa kaukolämpöä 40 MW. Laitoksella korvataan kivihiilellä tuotettua sähköä noin 1 000 TWh 15 vuoden aikana ja vähennetään vuosittain 166 000 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä.

”Tämä on suuri luottamuksen osoitus UAB Axis Technologiesilta, jonka kanssa olemme saaneet tehdä yhteistyötä jo useassa eri projektissa. Tämä on meidän yhteinen hanke Axiksen kanssa, jossa molemmat osapuolet pääsevät näyttämään parhaan kykynsä uusiutuvaa energiaa käyttävän teknologian saralla. Tällaisissa kansainvälisissä toimituksissa on hienoa nähdä, kuinka suomalaista energiateknologiaosaamista arvostetaan maailmalla”, toteaa Ilkka Linnas, projektipäällikkö, KPA Unicon.

Unicon Renefluid-teknologia perustuu kuplivaan leijukerrospolttoon, jossa yhdistyy markkinoiden korkein hyötysuhde, alhaiset käyttökustannukset, erittäin laaja polttoainevalikoima sekä nopea kuormanmuutoskyky. Unicon Renefluid-kattiloita on toimitettu jo lähes 100 kohteeseen ympäri maailmaa. Lubliniin toimitettava kattila valmistetaan KPA Uniconin Lapuan konepajalla ja hankkeen kotimaisuusaste on erittäin korkea.

“Unicon Renefluid -kattila on ympäristöystävällinen ratkaisu ja tehostaa olemassa olevia energiantuotantojärjestelmiä. Tämä on loistava valinta edullisille uusiutuville polttoaineille, joilla on laaja kosteus- ja lämpöarvo. Olemme iloisia Axiksen valinnasta”, kertoo Arttu Laitinen, Key Account Manager, KPA Unicon.

”Meidän laaja kokemus ja yhteistyö KPA Uniconin on johtanut seuraaviin onnistuneisiin projekteihin: Alytaus šiluma (Liettua) 5.4 MWe CHP, Riga Siltums (Latvia) 25 MW kuumavesikattila ja AuraGen Tallinna (Estonia) 21 MWe CHP”, kertoo Rolandas Labunskas, projektipäällikkö, Axis Tech.

”Kun KPA Unicon ja Axis Tech tuottavat puhtaan ja kestävän energian ratkaisuja kaupungeille ja yrityksille, uskomme, että tämä kumppanuus luo synergiaa ja edistää yhteisöjä turvallisemman ympäristön puolesta”, jatkaa Labunskas.

UAB Axis Tech

AXIS Tech on yksi Pohjois-Euroopan johtavista biomassaenergian ja -tekniikan yrityksistä jolla on näyttöjä ja asiantuntemusta biopolttoaineiden polttamisesta jopa 30 MW:n teholla. Axis rakentaa kattilalaitoksia lämmön ja sähkön tuotantoon kaikkialla Euroopassa sekä suunnittelee ja valmistaa räätälöityjä metallirakenteisia laitteita eri toimialoille. https://axt.eu/?lang=en

Lisätietoja antaa:

Rolandas Labunskas, projektipäällikkö, Axis Tech. rolandas.labunskas@axt.eu, tel:+37061845374

Ilkka Linnas, projektipäällikö, KPA Unicon, ilkka.linnas@kpaunicon.com, tel:+358405114380