KPA Unicon toimittaa biokattilalaitoksen Venäjälle | Kpa Unicon
Close

Unicon Biograte hyörykattilalaitos Sokol Timber Companylle, Sokolin kaupunkiin Vologdan alueelle.

KPA Unicon konserniin kuuluva OOO KPA Unicon ja Sokol Timber Company JSC (”S-DOK” JSC) ovat allekirjoittaneet avaimet käteen -sopimuksen Unicon Biograte höyrykattilalaitoksen suunnittelusta ja rakentamisesta Venäjälle  Sokolin kaupunkiin, joka sijaitsee Vologdan alueella. Laitoksen kapasiteetti on 20 t/h ja se tulee tuottamaan höyryä Sokolissa sijaitsevan sahan prosessin tarpeisiin. Hankkeen rahoittaja on venäläinen Segezha Group, johon Sokol Timber Company JSC kuuluu. Kattilalaitoksen toimitus on syksyllä 2021.

Kattilalaitoksen polttoaineena tullaan käyttämään kuoripuubiomassaa, jota syntyy sahan prosessin suvuvirtana, noin 60 000 kuutiometriä vuosittain.

”On mukava nähdä, että Venäjän markkina on piristymään päin. Aktiivisuutemme asiakkaiden parissa hiljaisella ajanjaksolla tuottaa nyt hedelmää ja huomaamme, että suomalainen energiateknologia on edelleen arvostettua Venäjällä”, sanoo KPA Uniconin  Venäjän liiketoiminnan kehitysjohtaja Sergei Krylov.

”Ympäristöystävällinen Biograte -kattila on hyötysuhteeltaan tehokas, noin 90 %, ja on siten erinomainen valinta kuoren ja puujätteen polttamiseen vaihtelevilla kosteus- ja lämpöarvoilla. Unicon Biograte -kattila tullaan valmistamaan KPA Uniconin Kiuruveden tuotantotiloissa”, jatkaa  Krylov.

”Biopolttoaineiden tuotanto uusiutuvista energialähteistä ja energiatehokkuuden parantaminen ovat tärkeitä osatekijöitä yrityksen kestävän kehityksen kannalta”, sanoo Sokol Timber Company JSC:n modernisointihankkeen johtaja Alexander Patarushin.

Sokol Timber Company tuottaa liimattuja puurakenteita muun muassa taloja ja palkkeja ja on yksi suurimmista tuottajista Venäjällä. https://segezha-group.com/en/ 

Segezha Group on yksi suurimmista Venäjän puuteollisuuden yrityksistä. Työntekijöitä on yli 13 000, 12 eri maassa.

Lisätietoja antaa:

Sergei Krylov, Venäjän liiketoiminnan kehitysjohtaja, KPA Unicon, tel:+358405668067, sergei.krylov@kpaunicon.com