Close

Pohjoismaiden ja Baltian johtava energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Adven ja KPA Unicon ovat allekirjoittaneet sopimuksen 30 MW:n kattilalaitoskonaisuuden toimituksesta Naantalin satama-alueelle.

Toimitus sisältää Unicon Renegrate biolaitoksen (10 MW) ja vara- ja huippukattilat (2 x 10 MW). Laitos tulee tuottamaan höyryä Advenin loppuasiakkaalle Finnfeeds Finland Oy:lle, joka valmistaa sokerijuurikaspohjaisista liuoksista eroteltua betaiinia. Betaiinia hyödynnetään kosmetiikka-, rehu-, ravitsemus- ja kemianteollisuudessa. Laitos valmistuu loppuvuodesta 2022.

KPA Unicon toimittaa laitoksen Advenille kokonaistoimituksena, poislukien perustukset.  Adven on vastannut kokonaisratkaisun suunnittelusta ja laitoksen valmistuttua yhtiö vastaa myös sen käytöstä ja kunnossapidosta. Laitoksessa käytetään uusiutuvia puupohjaisia polttoaineita ja valmistuttuaan se vähentää  Finnfeeds Finland Oy:n tehtaan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 2000–3000 tonnia.

“Olen iloinen, että pitkäaikainen yhteistyömme Advenin kanssa saa tämän tilauksen myötä jatkoa. Teemme yhdessä Advenin kanssa töitä CO2-päästöjen pienentämiseksi. Uskomme että yhteistyömme on sujuvaa, kuten aikaisemmissakin yhteisissä projekteissa”, kertoo Pertti Sipola, myyntipäällikkö, KPA Unicon.

Adven

Adven on johtava energia- ja vesiratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Tuotamme teollisuudelle höyryä, lämpöä ja kylmää sekä toteutamme erilaisia ratkaisuja energia-, vesi- ja materiaalitehokkuuden edistämiseksi. Kiinteistöille tuotamme lämmitystä ja viilennystä kaukolämmöllä sekä kiinteistökohtaisilla ratkaisuilla, joissa hyödynnämme muun muassa bio- ja geoenergiaa. https://adven.com/fi/

Lisätietoja antaa:

Jukka-Pekka Kovanen, KPA Unicon, p. 040 5116234,
jukka-pekka.kovanen@kpaunicon.com