Close

KPA Unicon modernisoi ruotsalaisen Katrinefors Kraftvärme Ab:n nykyisen biokattilalaitoksen vastaamaan tämän päivän teknologiaa.

Modernisointi tehdään vuonna 2002 kolmannen osapuolen toimittamaan 37 MW:n biokattilaan, ja se perustuu KPA Uniconin leijuteknologiaan. Muutoksella on merkittävä vaikutus laitoksen polttoainejoustavuuteen ja käytettävyyteen. Työ valmistuu syksyllä 2022.

KPA Uniconin toimitus sisältää vanhan kattilan leijupohjan modernisoinnin, pohjatuhkanpoistojärjestelmän, startti- ja kuormapolttimien sekä kiertokaasujärjestelmän uusimisen. Katinefors Kraftvärme Ab:n laitoksessa on jo ennestään KPA Uniconin vuonna 2015 toimittama 28 MW:n Unicon Reneflex -leijupetikattila.

Biolaitos tuottaa höyryä paikallisen paperitehtaan tarpeisiin ja Katrineforsin kaupungille kaukolämpöä. Polttoaineena laitos käyttää kierrätyspuuta ja paperitehtaan lietettä.

”Kun teimme päätöksen kattilan päivittämisestä 20 käyttövuoden jälkeen, vertasimme nykyistä teknologiaa KPA Uniconin vuonna 2015 toimittamaan kattilaan ja sen käyttökokemukseen. Päivittämisen tavoitteena on saavuttaa sama korkea käytettävyys, kuin mikä meillä on ollut Unicon Reneflex-kattilassa, mutta paremmalla ympäristötehokkuudella, sanoo Johan Nilsson, toimitusjohtaja, Katrinefors Kraffvärme AB.

”Vanha kattila kunnostetaan vastaamaan tämän päivän kriteerejä. Se nostaa huomattavasti laitoksen käytettävyyttä. Modernisoinnin etuja ovat muun muassa ympäristötehokkuus, parantunut luotettavuus ja elinkaaren pidentäminen,”, toteaa Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon.

Lisätietoja antaa:

Johan Nilsson, toimitusjohtaja, Katrinefors Kraftvärme AB, tel:+46501393432, johan.nilsson@katrineforskraft.se

Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon, tel:+358405116234, jukka-pekka.kovanen@kpaunicon.com

 

Katrinefors Kraftvärme Ab

Katrinefors Kraftvärme on ympäristöystävällinen energiantuottaja, joka sijaitsee Mariestadin keskustassa Ruotsissa. Tuotamme kaukolämpöä VänerEnergi AB:lle, joka on Mariestadin kaukolämmön toimittaja, ja höyryä Metsä Tissue AB:n paperintuotantoon.

https://katrineforskraft.se/