Close

Kivihiiltä käyttävä sokerilaitos korvataan Unicon MST hyörykaasukattilalla.

KPA Unicon ja puolalainen energia- ja teollisuusalan johtava toimija ERBUD Industry SP. z.o.o. ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Puolan Miejska Górkassa sijaitseva kivihiiltä käyttävä sokerilaitos korvataan Unicon MST hyörykaasukattilalla. Uusi höyrykattilalaitos käyttää maakaasua energialähteenään ja sen kokonaisteho on 56 t/h. Tätä myöten ERBUD Industry Sp. z.o.o. tuottaa asiakkaalleen, Pfeifer & Langen Polska S.A:n sokeritehtaalle, energiaa entistä tehokkaammin, sillä höyrykattilalla tuotetun energian hyötysuhde on erittäin korkea. Pfeifer & Langen on yksi merkittävimmistä Puolan sokerintuottajista.

KPA Unicon toimittaa laitteet Puolaan syksyllä 2023. Koko laitoksen käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2024.

KPA Uniconin toimitukseen sisältyy kaksi 28 t/h Unicon ST -moduulihöyrykattilaa, sekä polttimet apulaitteineen. KPA Unicon valvoo kattilatoimituksen asennusta ja vastaa sen käyttöönotosta. ERBUD Industry SP. z.o.o. vastaa kokonaisuudessa laitoksen asennuksesta ja automaatiosta.

”Uusi hanke jonka toteutamme yhdessä KPA Uniconin kanssa, on nyt sovittu osapuolten ja sijoittajan esimerkillisen yhteistyön tuloksena.Etsimme tällaista kumppania. Toivomme, että voimme lähitulevaisuudessa toteuttaa yhdessä muitakin hankkeita”, sanoo Erbud Industryn hallituksen jäsen Zbigniew Gładys.

”Olen innoissani alkavasta yhteistyöprojektista ERBUDin kanssa. Tämä laitetoimitus sopii erinomaisesti tavoitteeseemme uudistaa energiantuotantoratkaisuja puhtaammalla teknologialla ja tehdä kokonaistoimitusten rinnalla pienempiä toimituskokonaisuuksia kumppaniemme kanssa valituilla kohdemarkkinoilla,” kertoo Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon.

Lisätietoja antaa:

Zbigniew Gładys, hallituksen jäsen, Erbud Industry, p. +48 722 040 120, zbigniew.gladys@erbud.pl

Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, KPA Unicon, p. 040 511 6234, jukka-pekka.kovanen@kpaunicon.com

 

ERBUD Industry Sp. z.o.o.

ERBUD Industry kuuluu ERBUD-konserniin, joka on ollut yksi Puolan rakennusmarkkinoiden johtavista toimijoista jo yli 30 vuoden ajan. ERBUD Industry on yritys, joka tarjoaa suunnittelu- ja kunnossapitopalveluja teollisuudelle ja energia-alalle Puolassa ja ulkomailla. Yritys on toteuttanut menestyksekkäästi monia hankkeita erityisesti EPC-mallilla Puolan energiamarkkinoilla. ERBUD Industry koostuu insinööreistä ja asiantuntijoista, joilla on laaja kokemus työskentelystä eri teollisuus- ja energia-alojen hankkeissa.

https://www.erbud-industry.pl/
https://www.erbud.pl/