Yksityisyydensuoja | Kpa Unicon
Close

KPA Unicon Group Oy ja sen konserniyritykset kunnioittavat yksityisyyttäsi.
KPA Unicon Group Oy ja Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa määritellään yksityisyyttä koskevat oikeutesi ja sitoumuksemme henkilötietosi suojaamiseen.

KPA Unicon Group Oy on kansainvälinen yritys, jonka juridiset yksiköt, liiketoimintaprosessit, hallintorakenteet ja tekniset järjestelmät ylittävät maiden rajat. KPA Unicon Oy toimittaa puhtaita ja uusiutuvia energiaratkaisuja ja palveluja julkisille ja yksityisille liiketoiminnoille (Asiakkaat) ympäri maailmaa.

KPA Unicon Group Oy:n pääkonttori on Suomessa, ja KPA Unicon Group -konserniin sovelletaan EU:n yksityisyydensuojaa koskevaa lainsäädäntöä mukaan lukien yleinen tietosuoja-asetus (GDPR).

Tämä tietosuojaseloste on saatavilla www.kpaunicon.com -verkkosivulla ja jokaisen sivuston alareunasta löytyvän linkin kautta.

Laajuus ja hyväksyminen

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan KPA Unicon Group Oy:n kaikkiin liiketoimintaprosesseihin ja kaikkiin sivustoihin, verkkotunnuksiin ja pilvipalveluihin. Mahdolliset palvelukohtaiset lisäykset löytyvät palveluehdoista, tietojenkäsittelysopimuksista tai muista vastaavista palvelukohtaisista tiedoista.

Tietosuojaseloste tarjoaa tietoa KPA Unicon Group Oy:n suorittamasta tietojen käsittelystä, niissä tilanteissa, joissa KPA Unicon Group Oy toimii rekisterinpitäjä.

Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla henkilö voidaan tunnistaa, kuten esimerkiksi sähköpostiosoite, katuosoite tai puhelinnumero jne.

KPA Unicon Group Oy käsittelee työnhakijoiden, yhteyshenkilöiden ja mahdollisten uusien asiakkaiden henkilötietoja, jotka ottavat meihin yhteyttä KPA Unicon Group Oy:n sivustojen tai muiden kanavien kautta.

KPA Unicon Group Oy:n konserniyhtiö toimii rekisterinpitäjänä silloin, kun se määrittelee henkilötietojesi käyttötarkoituksen ja käytettävät keinot. KPA Unicon Group Oy on rekisterinpitäjä myös silloin, kun KPA Unicon Group Oy kerää henkilötietojasi sinusta työnhakijana, asiakkaana tai mahdollisen asiakkaan edustajana tai sivuston käyttäjänä.

Älä käytä KPA Unicon Group Oy:n sivustoja tai palvelujamme, jos et hyväksy tietosuojaselosteen mukaisesti suorittamaamme henkilötietojen käsittelyä.

Käsittelyn perusteet

Voidaksemme hallinnoida asiakassuhteita ja noudattaa asiakkaille antamiamme sitoumuksia tarvitsemme tietoa sinusta asiakkaan yhteyshenkilönä tai palvelun käyttäjänä. Henkilötietojen käsittelytarkoitukset ovat:

  1. Asiakkaidemme myynti- ja sopimusasioiden hoitaminen
  2. Tarjousten laatiminen tuotteista ja palveluista asiakkaan pyynnöstä
  3. Sinun tai asiakkaiden kanssa tehtyjen sopimusten mukaisten toimitusten suorittaminen
  4. Tuotteisiimme ja palveluihimme liittyvän tuen tarjoaminen
  5. Tuotteidemme ja palveluidemme laadun, toimivuuden ja käyttökokemuksen sekä KPA Unicon Group Oy:n sivustojen parantaminen ja kehittäminen
  6. Turvallisuusuhkien havaitseminen, lieventäminen ja estäminen sekä järjestelmien ylläpito ja virheenpoisto
  7. Tuotteidemme ja palveluidemme väärinkäytön estäminen
  8. Tilausten ja laskutuksen hoitaminen, maksujen käsittely ja muu taloudellinen seuranta
  9. Kiinnostuksen kohteisiin liittyvä profilointi mielekkäiden tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseksi
  10. Palveluympäristöjen hallinnointi käyttäjien perehdyttämistä varten sekä käyttäjien ja KPA Unicon Group Oy välisen vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi

Edeltävän luettelon kohtien 1. – 9. mukaisen henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste on oikeutettu etu eli KPA Unicon Group Oy laillinen ja liiketoimintaan liittyvä intressi käsitellä henkilötietojasi tavalla, joka ei käsityksemme mukaan ole ristiriidassa yksityisyyttä koskevien oikeuksiesi ja vapauksiesi kanssa. Edeltävän luettelon kohdan 10. mukaisen henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste on antamasi suostumus.

Mahdolliset asiakkaat

KPA Unicon Group Oy käsittelee potentiaalisia asiakkaita koskevia henkilötietoja markkinointitarkoituksissa. Voidakseen tarjota mahdollisille asiakkailleen kohdennettua ja olennaista sisältöä KPA Unicon Group Oy laatii kiinnostuksen kohteisiisi liittyviä profiileja, jotka perustuvat liikkumiseesi KPA Unicon Group Oy:n sivustoilla ja siellä tekemiisi valintoihin ja toimiin sekä siihen, miten olet reagoinut sähköpostitse lähetettyyn markkinointisisältöön. Tällaisen käsittelyn oikeudellinen peruste on ensisijaisesti antamasi suostumus.

Jäljempänä kerrotaan lisää siitä, miten laadimme näitä profiileja, miten voit muokata profiilia sekä perua antamasi suostumuksen.

Työnhakijat

Jos olet työnhakija, käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme arvioida mahdollisuuksiasi työskennellä KPA Unicon Group Oy:n palveluksessa. Tällaisen käsittelyn oikeudellinen peruste on ensisijaisesti antamasi suostumus

Henkilötietojen kerääminen

Yleensä KPA Unicon Group Oy kerää henkilötietoja suoraan sinulta tai muilta asiakkaisiimme liittyviltä henkilöiltä. Tällainen henkilö voi olla esimies tai kollega. Jos asiakas, jolle työskentelet, ostaa KPA Unicon Group Oy:n tuotteita tai palveluja KPA Unicon Group Oy:n kumppanuusyrityksen kautta, voimme kerätä tietoja sinusta kumppanuusyritykseltä.

Käytämme evästeitä ja muita seurantamenetelmiä käyttäessäsi KPA Unicon Group Oy:n sivustoja ja myös sähköpostiin liittyvässä vuorovaikutuksessa sivustojemme käyttökokemuksen optimoimiseksi. Tutustu automaattisen tiedonkeruun työkaluja esittelevään osioon saadaksesi lisää tietoa siitä, miten nämä menetelmät toimivat sekä niiden käyttöön liittyvistä oikeuksistasi.

Joissakin tapauksissa voimme kerätä tietoa sinusta myös muista lähteistä. Nämä lähteet voivat olla tietoja kerääviä kolmansia osapuolia, KPA Unicon Group Oy:n markkinointikumppaneita, julkisia lähteitä tai kolmansia verkkoyhteisöpalveluja. KPA Unicon Group Oy voi yhdistellä yhdestä lähteestä saatuja henkilötietojasi muusta lähteestä saatuihin. Näin saamme perusteellisemman kuvan sinusta, jonka avulla voimme tarjota sinulle mielekkäämpää ja yksilöllisempää palvelua.

Tietoja joita käsittelemme

KPA Unicon Group Oy voi käsitellä esimerkiksi seuraavia henkilötietojasi:

  • Perusyhteystiedot kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
  • Työsuhteeseen liittyvät tiedot, kuten työnantaja, työtehtävä, työntekijän asema, ammatilliset mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet
  • KPA Unicon Group Oy:n tai tuotteisiimme ja palveluihimme liittyvä palaute, kommentit ja kysymykset
  • Toimitiloissamme tallennetut kuvat tai videot, joissa olet mukana
  • Yksilölliset käyttäjätiedot, kuten käyttäjätunnukset, käyttäjänimi, salasana
  • Verkkoselaimesi antamat verkkoliikenteeseen liittyvät tiedot, kuten selaimesi tyyppi, laite, kieli ja sen sivuston osoite, josta saavuit sivustolle, ja muut verkkoliikenteeseen liittyvät tiedot, kuten esimerkiksi IP-osoite, joka yksilöi internettiin kytketyn laitteen
  • Sähköpostiin liittyvä toiminta, esimerkiksi mitkä KPA Unicon Group Oy:ltä saamasi sähköpostiviestit avasit
  • Muut profiiliisi liittyvät henkilötiedot, jotka olet vapaasti ilmoittanut kolmansissa verkkoyhteisöpalveluissa, kuten LinkedInissä jne.

Rekisterinpitäjänä KPA Unicon Group Oy ei käsittele arkaluontoisia henkilötietojasi.

Henkilötietojesi jakaminen

KPA Unicon Group Oy konsernissa

KPA Unicon Group Oy koostuu useista konserniyhtiöistä, joten on todennäköistä, että asiakas tekee yhteistyötä useamman KPA Unicon Group Oy konserniin kuuluvan yhtiön kanssa. Parhaan mahdollisen asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen tarjoaminen on meille tärkeää.

Konserniyhtiönä luovutamme tietoja konsernin toiselle yhtiölle pysyäksemme ajan tasalla asiakkaidemme ja yhteyshenkilöidemme sekä KPA Unicon Group Oy konserniyhtiöiden välisistä suhteista.

KPA Unicon Group Oy:n konsernin ulkopuolella

KPA Unicon Group Oy voi jakaa henkilötietojasi myös konserniin kuulumattomien kolmansien osapuolten kanssa seuraavissa yhteyksissä:

Liiketoimintakumppanit

KPA Unicon Group Oy voi jakaa henkilötietojasi kumppaneidensa kanssa silloin, kun se on liiketoiminnan kannalta oikeutettua ja tietosuojalakien mukaista. Näin voidaan tehdä esimerkiksi silloin, kun ostat työnantajasi puolesta tuotteen tai palvelun KPA Unicon Group Oy valtuutetulta yhteistyökumppanilta. Tässä tapauksessa KPA Unicon Group Oy ja sen yhteistyökumppani voivat jakaa henkilötietoja tarjotakseen tuotteen tai palvelun asiakkaalle.

Viranomaiset

Poliisi ja muut viranomaiset voivat vaatia KPA Unicon Group Oy:tä luovuttamaan henkilötietoja. Tässä tapauksessa KPA Unicon Group Oy luovuttaa henkilötiedot vain tuomioistuimen määräyksestä tai muulla vastaavalla perusteella.

Oikeutesi

Oikeutesi peruuttaa suostumus markkinointiviestinnästä

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi ja luopua vastaanottamasta markkinointiviestintää KPA Unicon Group Oy:ltä, ja voit tehdä sen seuraavilla tavoilla:

  • Noudattamalla asianomaisesta markkinointiviestinnästä annettuja ohjeita, miten suostumuksen voi peruuttaa
  • Ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse info@kpaunicon.com

Huomioithan, että peruuttaessasi suostumuksen markkinointiviestinnän vastaanottoon voit siitä huolimatta saada KPA Unicon Group Oy:n hallinnollista viestintää, kuten tilausvahvistuksia ja tilisi hallinnointiin tai asiakkaille tarjottaviin palveluihin liittyviä ilmoituksia.

Perusoikeudet

Sinulla on oikeus päästä henkilötietoihisi pyytämällä tiivistelmä käsittelemistämme henkilötiedoistasi, ja sinulla voi olla myös oikeus siirtää tiedot, kun tietojen siirto ei vaikuta haitallisesti kolmansien osapuolten oikeuksiin ja vapauksiin. Sinulla on myös oikeus pyytää KPA Unicon Group Oy:tä oikaisemaan virheellisyydet henkilötiedoissasi.

Jos sinulla on tili KPA Unicon Customer Hub -sivustolla, voit yleensä tehdä yllä kuvatut korjaavat ja päivittävät toimet tilisi kohdasta ”yhteystiedot”.

Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista ja rajoittaa tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tämän tietosuojaselosteen tai muiden määriteltyjen ehtojen mukaisesti. Henkilötietojen poistaminen pyynnöstä ei aina ole mahdollista.

Lähetä yllä mainittuja toimia koskevat pyyntösi osoitteeseen info@kpaunicon.com.

Lisäksi sinulla on myös oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä tietosuojan valvontaviranomaisille.

Tietosuoja ja tietojen säilyttäminen

Henkilötietojesi turvallisuuden varmistaminen

KPA Unicon Group Oy suhtautuu hyvin vakavasti sinun ja asiakkaidemme osoittamaan luottamukseen. KPA Unicon Group Oy on sitoutunut estämään henkilötietojesi luvattoman käyttämisen, luovuttamisen ja muun henkilötietojesi poikkeavan käsittelyn. KPA Unicon Group Oy varmistaa käsittelemiensä henkilötietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja tietojen saatavuuden tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Osana sitoutumistamme käytämme myös kohtuullisia ja asianmukaisia organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä menettelytapoja sekä toimenpiteitä suojataksemme keräämämme ja käsittelemämme tiedot ottaen huomioon henkilötietojen tyypit ja rikkomuksiin liittyvät sinuun sekä asiakkaisiimme kohdistuvat riskit. Koska yksityisyyden loukkaukset tapahtuvat usein myös yrityksen sisällä, vahvan yrityskulttuurin rakentaminen, missä henkilöstölle painotetaan erityisesti yksityisyyden tiedostamista ja kunnioittamista, on erityisen tärkeää tietojesi laillisen käsittelyn ja suojaamisen varmistamiseksi. Seuraavat toimenpiteet ovat tässä suhteessa erityisen tärkeitä:

Organisatoriset toimenpiteet

Kaikille työntekijöille koulutetaan tietosuojaan liittyvät asetukset sekä tapamme toimia

  • Kaikkien KPA Unicon konserniyhtiöiden on noudatettava menettelytapoja, jotka koskevat rekisteröityjen tietojen käsittelytoimia ja riskien arviointia
  • Tietojenkäsittelysopimukset KPA Unicon puolesta tietoja käsittelevien alihankkijoiden kanssa

Tekniset toimenpiteet

  • Henkilötietojen luokittelulla varmistetaan riskinarvioinnin mukaisten riittävien turvatoimenpiteiden toteuttaminen.
  • Arvioidaan salauksen ja pseudonymisoinnin käyttö riskienhallintatekijöinä.
  • Rajoitetaan pääsyä henkilötietoihin vain tahoille ja henkilöille, joilla on tarve käsitellä henkilötietoa lakien tai palvelusopimusten velvoitteiden mukaisesti.
  • Hallinnoidaan järjestelmiä, jotka tunnistavat, palauttavat, estävät ja raportoivat tietoturvaloukkauksista.
  • Käytetään tietosuojan itsearviointeja, kun analysoidaan, ovatko nykyiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet riittävät henkilötietojen suojaamiseen ottaen huomioon sovellettavan tietosuojalainsäädännön vaatimukset.

Fyysiset toimenpiteet

  • Toimitiloihin pääsyä valvotaan kulunvalvontajärjestelmien avulla.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

KPA Unicon Group Oy säilyttää henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen ilmoitettua käyttötarkoitusta varten ja huomioiden myös tiedusteluihin vastaamiseen ja ongelmien ratkaisemiseen liittyvät tarpeet sekä lakisääteisten velvollisuuksien noudattamisen.

Tämä tarkoittaa, että KPA Unicon Group Oy voi säilyttää henkilötietojasi kohtuullisen ajan verran vielä sen jälkeen, kun vuorovaikutus KPA Unicon Group Oy:n ja sinun sekä asiakkaamme välillä on päättynyt. Poistamme keräämämme henkilötiedot sen jälkeen, kun niitä ei enää tarvita. Voimme käsitellä tietoja tilastollisissa tarkoituksissa ja silloin tiedot pseudonymisoidaan (henkilötiedon erottaminen tunnistamattomaksi) tai anonymisoidaan (henkilötiedon muuttaminen tunnistamattomaksi).

Alihankkijat ja henkilötietojen vienti

KPA Unicon Group Oy käyttää alihankkijoita henkilötietojen käsittelyyn ja voi tähän liittyen viedä sinun tai asiakkaidensa tietoja EU:n ulkopuolelle. Nämä alihankkijat ovat yleensä pilvipalvelujen tai muiden tietoteknisten säilytyspalvelujen tarjoajia.

Silloin kun alihankkijat sijaitsevat EU:n ulkopuolella, KPA Unicon Group Oy varmistaa vastaavien kansainvälisten siirtojen oikeudelliset perusteet sinun tai asiakkaidemme puolesta Privacy Shield -järjestelyn (Yhdysvallat) tai EU:n mallisopimuslausekkeiden mukaisesti.

KPA Unicon Group Oy käyttää muutamia kolmansia osapuolia liiketoimintaprosessiensa tukemiseen ja pilvipalvelujen tarjoamiseen. Näihin kolmansiin osapuoliin kuuluvat, mutta eivät rajoitu niihin:

  • Leadfeeder (Suomi), verkkoanalytiikka
  • Google analytics (Yhdysvallat), verkkoanalytiikka
  • Pipedrive (Viro, Yhdysvallat), asiakkuuksienhallintajärjestelmä
  • Microsoft Azure (Yhdysvallat), SaaS palveluidemme teknisen alustan toimittaja

Voit aina pyytää tiivistelmää tai tarkempia tietoja KPA Unicon Group Oy:n alihankkijoista.

Muutokset selosteeseen

Julkaisemme päivitetyn selosteen verkkosivuillamme.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty viimeksi 14.10.2020.

Yhteydenotot

Mielipiteesi on meille tärkeä. Jos sinulla on tietosuojaselosteeseemme liittyviä kommentteja tai kysyttävää, tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyviä huolenaiheita, joihin emme ole vastanneet riittävän perusteellisesti tai jos epäilet, että yksityisyyttäsi on loukattu, ota meihin yhteyttä sähköpostitse info@kpaunicon.com. Voit myös ottaa meihin yhteyttä kirjoittamalla osoitteeseen KPA Unicon Group Oy / Yksityisyydensuoja, Myllykatu 12, 76100 Pieksämäki, Finland.