Miljövänli el och värmeför Polska Lublin med Unicon Renefluid panna | Kpa Unicon
Close

med Unicon Renefluid panna

KPA Unicon levererar till UAB Axis Tech en Renefluid- biomassapanna till Lublin, Polen. Pannan har en kapacitet på 45 MW och använder olika biomassor och Agro-bränslen som bränsle. Pannan är en del av ett kraftverketsprojekt med  leverans för Megatem EC-Lublin-projektet, som genererar 12 MWe el till elnätet och 40 MW fjärrvärme med rökgaskondensor. Anläggningen kommer att ersätta cirka 1000 TWh el genererad av kol på 15 år och minska 166 000 ton växthusgasutsläpp årligen.

”Detta är ett stort förtroende från UAB Axis Technologies, som vi redan har samarbetat med i flera olika projekt. Detta är vårt gemensamma projekt med Axis, där båda parter kommer att kunna visa sin bästa kapacitet inom teknik för förnybar energi. I sådana internationella leveranser är det fantastiskt att se hur finsk energiteknik värderas i världen, säger Ilkka Linnas, projektledare, KPA Unicon.

Unicon Renefluid-teknik är baserad på fluidiserad bädd, en bubblande förbränning, som kombinerar den högsta effektiviteten på marknaden, låga driftskostnader, och klarar ett mycket brett utbud av bränslen och snabb lastförändringsförmåga. Unicon Renefluid-pannor har redan levererats till nästan 100 destinationer runt om i världen. Pannan som ska levereras till Lublin kommer att tillverkas i KPA Unicons Lapua-maskinverkstad och projektets grad av nationell tillverkning är mycket hög.

”Unicon Renefluid-pannan är en miljövänlig lösning och förbättrar effektiviteten i befintliga energiproduktionssystem. Detta är ett utmärkt val för billiga förnybara bränslen där lösningen klarar ett brett spektrum av fukthalter och värmevärden. Vi är glada över Axis val, säger Arttu Laitinen, Key Account Manager, KPA Unicon.

”Vår omfattande erfarenhet och samarbete med KPA Unicon har lett till följande framgångsrika projekt: Alytaus šiluma (Litauen) 5,4 MWe CHP, Riga Siltums (Lettland) 25 MW varmvattenpanna och AuraGen Tallinn (Estland) 21 MWe CHP”, säger Rolandas Labunskas, projektledare, Axis Tech .

“Eftersom KPA Unicon och Axis Tech levererar rena och hållbara energilösningar för städer och företag tror vi att detta partnerskap kommer att skapa synergier och främja samhällen för en säkrare miljö”, fortsätter Labunskas.

UAB Axis Tech

AXIS Tech är ett av de ledande energi- och teknikföretagen för biomassa i norra Europa med belägg och expertis inom förbränning av biobränslen upp till 30 MW. Axis bygger pannanläggningar för värme- och elproduktion i hela Europa och designar och tillverkar skräddarsydda metallkonstruktioner för olika industrier. https://axt.eu/?lang=en

Ytterligare uppgifter:

Rolandas Labunskas, projektchef, Axis Tech. rolandas.labunskas@axt.eu, tel:+37061845374

Ilkka Linnas, projektchef, KPA Unicon, ilkka.linnas@kpaunicon.com, tel:+358405114380